gambar loader
Overlay Loka

Masalah hiperaktif budak nonoman kuring anu gaduh autisme: naha kuring kedah nganggo Ritalin?

2
1

Hapunten abdi upami henteu pantes, tapi maca ieu réaksina mangrupikeun patarosan:
"Dimana persisna masalahna?".
(Éta henteu leres-leres dijelaskeun, sahenteuna pikeun kuring; sareng nalika sipat tina hiji masalah henteu cekap dipikaterang atanapi katénjo, jelas hésé pikeun nganalisis éta pikeun milarian solusi.)

Barudak ieu hiperaktif, sareng anjeunna bobo pisan: tah, éta tinangtu, parameter, kanyataan.
Ayeuna, anggap (ngan ukur ningali naon anu masihan), anggapan yén urang henteu hoyong (atanapi henteu tiasa) ngarobih parameter ieu, anu "teu tiasa dirobih". Sakedik siga gunung.

Janten pendekatan bakal nyobian adaptasi sareng éta, atanapi "ngungkulan masalah".
Catet yén, pikeun budak ieu, kaayaan ieu sigana henteu janten masalah.
(Atanapi sahenteuna, éta henteu nyatakeun dina postingan, salian ti kanyataan yén "ngaduruk seueur tanaga," anu henteu janten masalah anu pikasieuneun. Tambih Deui, siga anu bobo 6 jam sapeuting, mana anu pantesna (?).)

Dina hal ieu, kaayaan anu timbul mimiti sadaya kanyataan yén indungna (atawa jalma séjén) teu tiasa bobo. Nu pasti aya masalah ageung.

Janten, éta moal pikaresepeun pikeun nyobaan pendekatan sapertos:
- "masalahna nyaéta indung moal bobo",
tinimbang jinisna:
- "masalahna nyaéta anak anu henteu bobo",
sareng éta, sahenteuna ngan ukur ningali naon anu lumangsung?

Salaku conto, naha indung henteu tiasa bobo?
Ribut? Kamelang? Sieun yén anjeunna bakal nganyenyeri dirina, yén anjeunna bakal megatkeun naon?
Atanapi panginten anjeunna henteu keukeuh yén anjeunna jaga anjeunna sepanjang waktos siang sareng wengi?

Dumasar kana inpormasi ieu, mungkin aya cara pikeun ngadeukeutan kaayaan anu bénten, ku ngantep indungna bobo. (anu, priori, mangrupikeun masalah utami, sareng lumayan logis sareng sah yén anjeunna tiasa bobo, henteu paduli aya pertimbangan atanapi alesan anu sanés).

Kacuali upami situasi hyperactivity ieu nyababkeun masalah nyata pikeun budak ieu (pikeun kaséhatanana, pikeun psyche na, kuring henteu terang…).

Kuring henteu ngagaduhan anak, tapi upami anjeunna ngagaduhan, kuring ngabayangkeun tangtosna kuring bakal ngamimitian ku nyobaan ngajantenkeun anjeunna langkung tenang:
- dimimitian ku kagiatan fisik (tapi dina kasus anu dipidangkeun di dieu, jelas ieu henteu cekap),
- kalayan tuangeun (tuangeun anu séhat sareng alami, tanpa aya zat anu tiasa ngagumbirakeun atanapi ngaganggu),
- sareng ku nyiptakeun lingkungan hirup anu harmonis, tanpa gangguan sareng tanpa sumber pikagumbiraeun. (Naha henteu ogé nambihan musik "Zen", pidéo atanapi lampu anu meredih, sareng bahkan aroma anu ngagaduhan pangaruh anu sami?)

Parantos sadayana ieu kedah seueur ngabantosan. Ieu kaayaan dasar, kuring yakin.
Numutkeun kuring, upami aranjeunna henteu aya, sesah alesan atanapi ngalakukeun "ékspérimén", milari jalan kaluarna.

Teras, upami kaayaan dasar ieu henteu cekap, kuring bakal bobo dina kamar anu cukup terisolasi, bari mastikeun yén murangkalih kuring henteu tiasa nganyenyeri dirina, kabur, atanapi janten korban (atanapi palaku). ) tina masalah nalika bobo.

Barina ogé, upami anjeunna hoyong atanapi kedah ngusahakeun diri sacara fisik, naha henteu (utamina dina umur ieu), salami éta henteu ngabahayakeun pikeun anjeunna, sareng salami kuring sahenteuna tiasa bobo.

Kadang-kadang anjeun kedah masihan prioritas pikeun diri (salaku kolot atanapi déwasa), sanaos apriori ieu tiasa masihan kesan nganyenyeri budak anjeun. Misalna sareng kawajiban ngamimitian ku nyalira pikeun masker oksigén dina pesawat, sateuacan ngurus anak anjeun.

Kuring ogé bakal mésér "jinis sapédah latihan" atanapi mesin "elips" upami murangkalihna cukup motivasi pikeun ngagunakeun éta.
(Sareng upami anjeunna resep ningali pidéo contona, kuring bakal ngadamel sistem anu ngan ukur bakal nembongkeun layar pidéo upami anjeunna ngepak-ngepak atanapi ngajalankeun mesin) atanapi sahenteuna éta bakal maksa anjeunna ngagunakeun mesin, anu henteu kedah gampang pikeun budak anu autisme.)

Teras henteu rumit pisan pikeun ngadamel kamar atanapi susun "aman": éta ngan ukur soal organisasi, "DIY", sareng nambihan konci dina lomari sareng lomari, sareng upami perlu dina jandéla sareng panto payun.

Maksakeun murangkalih nyéépkeun 8 jam di apartemen anu katutup sacara lengkep dina wengi henteu sigana nyiksa ka kuring.

Sareng sadaya barang anu rapuh atanapi berharga, urang nempatkeun kana kamar anu dikonci (mis. Ruang tamu).
Sareng urang ngonci panto dapur nalika wengi.
Panto apartemen anu tiasa dikonci tina jero tiasa dimungkinkeun. Jst. jsb.
Aya sarébu cara sareng sakedik tip pikeun ngarusak kahirupan anjeun kirang.
Éta mangrupikeun patarosan adaptasi.

Tungtungna ... ieu ngan ukur sababaraha pamikiran, tina sakedik anu kuring nebak tina tulisan ieu (sareng kuring ningali anak ieu sakali, 5 taun ka pengker)...

Kumaha saur anjeun?

-

Ngeunaan Ritalin, kuring henteu gaduh ideu, sabab kuring bakal ngamimitian ku cara anu béda sacara drastis, nalika kuring nyobian outline di luhur.

Tapi upami pangguna sanés di dieu ngagaduhan saran ngeunaan Ritalin, atanapi tip atanapi pendapat sanés ngeunaan masalah ieu, mugia aranjeunna bakal satuju nyerat waleran.

(Tiasa waé ogé masihan koméntar kana patarosan, sareng mairan waleranna, pikeun netelakeun detilna.)

  • Anjeun kedah masangkeun komentar
Némbongkeun hasil 1
Waleran Anjeun

Punten mimiti ngalebetkeun.

Aranjeunna ngabantosan urang

Pencét logo pikeun terang kumaha