gambar loader
Overlay Loka

Masalah hipersensitipitas pikeun hawa, kalayan henteu mampuh mendakan papakéan anu pas upami usum panas

2
1

Halo, kuring ogé ngalaman masalah ieu, sakedik kirang serius.
Nalika kuring maca anjeun, kuring ngan ukur gaduh sababaraha ideu mimiti tina pangalaman pribadi kuring (kalayan autisme, sapertos anjeun).

Kuring bakal ngajawab dina 3 bagian.

1 / Masalah (psikologis) naon anu kuring sebut hiper-fokus (anu mangrupikeun "lingkaran setan")

Sigana mah anjeun langkung fokus kana masalah indrawi sapertos ieu nalika anjeun ngalaman, beuki anjeun ngaraoskeun. Sareng tiasa gancang janten teu tahan.

Kuring bahkan ngalakukeun (tanpa terang) "ékspérimén" anu ngabuktikeun ieu pikeun kuring.

Salaku conto, dina hiji dinten kuring teu nganggo alas kaki di kolam renang umum (kusabab larangan Perancis nganggo sendal) sareng kuring kedah leumpang dina garing pisan sareng nembé motong jukut kanggo ngiuhan: janten ku Kuring boro resep leumpang dina karpét kuku (tina fakir), unggal léngkah disiksa, sabab kuring ngarepkeunana, sareng kusabab kitu, kuring nganalisis naon anu lumangsung dina unggal léngkah.
Sareng éta beuki "nyeri", sabab beuki kuring ngémutan éta beuki kuring ngarasa nyeri, sareng ku sabab éta beuki kuring ngarasa éta jeung beuki "nempatkeun sistim saraf kuring dina kulub", jeung saterusna.

Tapi sakedik engké pikeun nyandak jalur anu sami dina arah anu sabalikna, kabeneran kuring leres-leres mikiran hal anu sanés, sareng éta ngan ukur saatos ngalangkungan rohangan jukut ieu kuring sadar yén kuring ngan saukur ngaraos nanaon. Kaajaiban!

Tapi teu aya anu robih, éta jukut garing anu tonjong sami, sareng suku anu sami.
(Leres pisan kuring parantos istirahat sakedik dina tempat teduh, sareng upami kuring parantos ngalakukeun sadaya usaha ieu pikeun ngiuhan, éta kusabab kuring parantos dina kaayaan anu sangsara. meureun kusabab panonpoé, tapi sadayana sami, antara ngarasa panyiksa kuasi, sareng teu nanaon, aya béntenna ageung.)

Janten didieu masalah perhatian anu paling penting.

Abdi tiasa nyebatkeun conto anu sanés ku panas atanapi tiis, contona dina kapal terbang.
Beuki mikir ngeunaan éta, beuki anjeun asup kana krisis.
Utamana upami anjeun nyalahkeun hal (atanapi, langkung parah, batur, anu ampir-ampiranna) sababaraha jenis ketidakadilan, anu nguatkeun pisan siklus jahat ieu.

-> Tip: cobian ulah dipikirkeun ngeunaan patarosan sénsori ieu (anu sesah tapi tetep mungkin), sareng biasana hasilna ampir magis.

  • Anjeun kedah masangkeun komentar
1
1

2 / Tip "Téknis" sareng adaptasi pribadi

Ngeunaan panas sareng tiis, aya ogé tips "téhnis".

Misalna ku baju anu henteu nempel tapi anu gaduh ritsleting di payun, urang tiasa nyetél tingkat suhu kalayan sopan (ku nyaluyukeun jangkungna posisi ritsleting).

Kuring nganggo jaket "bulu" anu cukup ipis sepanjang waktos.
Kuring henteu pernah kaluar tanpa éta, kusabab iraha waé - bahkan dina usum panas - anjeun panginten kedah lebet kamar "umum" atanapi "sosial" (sapertos toko), ku sabab éta kalayan suhu "biasana henteu masuk akal" (sapertos 22 ° C). nalika éta langkung ti 30-40 ° C di nagara-nagara panas, atanapi 28 ° C nalika éta antara -10 sareng 0 ° C di nagara-nagara tiis: "panyiksaan indrawi" anu dihasilkeun sacara sosial, dina dua kasus).

Ayeuna di dieu di Rio de Janeiro lumayan "tiis" (turunna dugi ka + 20 ° C ;-)) janten kuring nempatkeun "bulu domba" ieu bahkan di bumi sakapeung.
(Jandéla ampir sok kabuka sareng teu aya pemanasan atanapi AC.
Dina usum panas, éta panas di apartemen (dugi ka 28, 29 atanapi 30 ° C) janten kami nganggo kipas angin.)

Dina kaayaan gelombang panas anjeun nerangkeun (dina tengah usum panas di Perancis), kaos anu nganggo kancing tiasa cocog?
Tapi kaos oblong sareng kaos polo sering teuing panas atanapi henteu cekap panas.

Pikeun jalma sapertos kami, éta sadayana ngeunaan dosis anu pas :-).

Masalah kaos oblong nyaéta aranjeunna geulis cekel.

Teras panginten aya ogé perasaan panas anu dihasilkeun ku kontak lawon, sareng anu kanyataanna henteu aya hubunganana sareng sual suhu.

Utamana upami contona éta lawon sintétik (anu tiasa masihan sakedik kesan sesek).

Tapi kumaha waé ogé, numutkeun kuring, masalah anu anjeun ngajelaskeun utamina mangrupikeun hasil tina "fokus" anjeun dina gangguan ieu.

Sareng salaku tambahan, upami anjeun nyalahkeun "autisme", éta ngan ukur tiasa ngaganggu sareng nguatkeun atanapi ngalikeun kasulitan éta.

Sacara pribadi, kuring henteu terang naha leres-leres adil pikeun "mencela" autisme sareng kapasitas anu penting pisan pikeun ngabeda-bedakeunana anu halus, sabab numutkeun kuring éta "sistem pribadi" urang sadayana anu sapertos kitu, janten upami urang "langkung atah" urang moal bakal tiasa nganalisis kaayaan sapertos finely (mental, waktos ieu).
Numutkeun kuring, subtleties autisme mangrupikeun kaunggulan anu saé pisan, kameumeutna peryogi adaptasi anu pas.

Kalayan kecap séjén, upami kuring ngagaduhan mobil mewah anu paling alus sareng berharga, kuring moal wadul yén kuring henteu tiasa nganggo éta pikeun jalan-jalan leutik, ogé yén kuring henteu pernah mendakan aksesoris atanapi alat cadang di dinya. pasar swalayan.

Tapi sadayana bébas ningali hal-hal ku jalan sorangan, tangtosna.

  • Anjeun kedah masangkeun komentar
1
0

3 / (Réfléksi pelengkap ngeunaan "karusakan anu dihasilkeun ku sosial" sareng kabutuhan adaptasi (contona ku "pangaluyuan anu saé") dina lingkungan sosial)

Tungtungna, kuring pikir penting ogé netelakeun yén dina seueur kaayaan tina jinis ieu, masalahna sumping tina kaputusan anu dilakukeun ku "anu sanés", anu ditujukeun ukur pikeun "jalma normal".

Salaku conto, AC anu katirisan dina usum panas, pemanasan anu teu waras dina usum salju, larangan anu teu masuk akal pikeun nganggo sendal di kolam renang di Perancis (ku alesan kabersihan, padahal contona di Spanyol persisna sabalikna: larangan pikeun lebet kolam renang tanpa sendal, sok ku alesan kabersihan, kecuali anu ngabédakeunana nyaéta di Spanyol jalma-jalma mawa sendal khusus pikeun kolam renang, sareng moal ngagaduhan ideu di ditu leumpang kalayan sendal "kota" biasana), sareng seueur conto sanés anu tiasa urang pasihkeun, henteu kedah "indrawi", malih.

Tapi sadayana ieu mangaruhan kana topik anu béda ("adaptasi sosial", panolakan pikeun ngalakukeun upaya "jalma biasa", "perjoangan" anu bakal dilaksanakeun pikeun kéngingkeun tinimbangan anu leres dina sistem sosial-administrasi, jeung sajabana), sareng ieu aya di luar lingkup diskusi ieu.

Untung sih…

  • Anjeun kedah masangkeun komentar
Némbongkeun hasil 3
Waleran Anjeun

Punten mimiti ngalebetkeun.

Aranjeunna ngabantosan urang

Pencét logo pikeun terang kumaha