gambar loader
Overlay Loka

20200814_OBiPHa-Parousia - Tanggapan angket ku kaayaan maén autis di DRC di 2020

Buka Grup Gawé dina jandela nu anyar

Ieu jawaban pikeun "Kuesioner ngeunaan kaayaan maén autisme di DRC (Républik Démokratik Kongo) di 2020" dina kerangka Grup Kerja SéktorKedubes Autistan ka Républik Démokratik Kongo anu ngurus hubungan sareng Organisasi (atanapi pikeun) jalma anu ngagaduhan Kabutuhan Khusus (Handicap).
Mangrupikeun "titik awal" anu penting pisan pikeun kéngingkeun ideu ngeunaan kaayaan éta, sareng ngabahas supados tiasa mimitian ngawangun, sakedik-sakedik, hatur nuhun kana detil sareng ideu komentator dina halaman ieu.
Éta salawasna dimungkinkeun pikeun asosiasi anu sanés atanapi jalma sanés anu sanés pikeun ngajawab kuesioner urang sadayana, di dieu: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfZ6FAjARXT1229-avQAgj5qPZfWDx97a3e8QorGUS-TwW4yw/viewform

Survey autisme di DRC dilakukeun ku OBiPHa Associations (Karya Khusus kanggo Jalma Anu Hungkul) et Parousia Ongd

1- Républik Démokratik Kongo (DRC) sareng Organisasi Internasional

Ngeunaan kaayaan Kongo DRC anu aya hubunganana sareng perjanjian sareng konvensi internasional anu ditandatanganan ku Nagara, anu aya hubunganana sareng panangtayungan Hak Asasi Manusa sareng khususna jalma cacat.

1.1- DRC sareng UN CRPD (Konvensi ngeunaan Hak-hak Jalma Anu Kurang Upaya)

Konvénsi ratifikasi dina 30 Séptémber 2015: https://tbinternet.ohchr.org/_layouts/15/TreatyBodyExternal/Treaty.aspx?CountryID=48&Lang=FR
Aya seueur inpormasi anu narik dina laporan ieu: http://www.adry.up.ac.za/index.php/section-b-2019/republic-of-congo

1.1.1- Kumaha kaayaan DRC anu aya hubunganana sareng CRPD?
0
(Punten mairan)x

Leresna, saprak 15 Séptémber 2015, nagara urang parantos nandatangan sareng ngaratifikasi Konvensi PBB ngeunaan Hak-hak Jalma Cacad
Pasal 4 tina CRPD ngeunaan kawajiban umum, dina alinea kahijina nandeskeun hal-hal ieu: "Negara-Negara Pihak ngayakeun jaminan sareng ngamajukeun latihan pinuh pikeun sadaya hak asasi manusa sareng sadayana kabébasan dasar sadaya jalma cacad tanpa diskriminasi naon waé dina dasar cacad.
Ka tungtung ieu, aranjeunna
migawe ka: a) Ngadopsi sadaya ukuran législatif anu cocog, administrasi atanapi anu sanés pikeun nerapkeun hak anu diaku dina Konvénsi ieu… ”.

Maka, ti saprak 2006, patarosan éta parantos kalebet kana tulisan di urang undang-undang.
Ieu mangrupikeunartikel 49 tina Hukum Dasar urang anu nyatakeun ieu:

"Manula sareng cacat boga hak pikeun ukuran pelindung khusus anu aya hubunganana sareng kabutuhan fisikna, intelektual jeung moral. Nagara kawajiban pikeun ngamajukeun ayana jalma anu cacad di nasional, propinsi sareng lokal. Hukum organik netepkeun modalitas panerapan hak ieu. ".

Dinten ayeuna tagihan ieu aya deui dina pamariksaan dina 3 komisi: politik, administrasi sareng hukum (PAJ), sosial budaya sareng hak-hak asasi Manusa bawah parlemen urang.

Di sisi anu sanésna, pamaréntah ayeuna akibat tina pamilihan présidén sareng Désémber 2018 législatif mentri anu diwakilan (departemen) di jawab jalma cacat sareng jalma rentan anu sanés, napel dina Kamentrian Sosial, dijalankeun ku awéwé cacat.
Janten,
isinan, sababaraha kaputusan-kaputusan dina tingkat nasional anu mimiti internalize méré éta cacad.

1.1.2- Naha parantos aya tinjauan DRC ku Panitia CRPD?
1
(Punten mairan)x

Kituna mangrupikeun prakték anu saé upami unggal Nagara ngaratifikasi atanapi ngaku kana konvénsi internasional, éta tiasa nyusun undang-undang nasional laksanakeun konvensi ieu di tingkat nasional.
Nanging, kumargi CRPD mangrupikeun modél nyalira anu kedah disebatkeun ku Amérika nalika nyusunna hukum nasional, lOrganisasi Rahayat Cacad sareng anu damel di bidang cacat parantos ngampanyekeun RUU pikeun organik di luhur dikembangkeun numutkeun hurup sareng sumanget CRPD.

1.1.3- Naon nami, kontak sareng tautan Internét tina badan nasional anu jawab hubungan sareng CRPD atanapi pikeun ngawas Konvénsi ieu?
0
(Punten mairan)x

(Ieu wajib. Punten nyayogikeun sahenteuna link Internet anu resmi, sareng sabisa-bisa alamat email anu dianggo pikeun layanan ieu.)

Dua taun ka pengker, pamaréntah nyetél komisi badan panganteur anu nyiapkeun laporan ngeunaan palaksanaan ieu konvénsi.
Hanjakalna, komisi ieu henteu operasional dugi ka ayeuna.

Maka, ningkatna kaayaan hirup jalma cacat tetep tetep impian di nagara ieu diménsi buana.
Ogé, organisasi jalma cacat, organisasi kolotna ti barudak cacad teu ngagaduhan federasi nasional atanapi organisasi ngahijikeun pantes nami pikeun meta babarengan.
Supados
pikeun milarian kasusah ieu, sababaraha asosiasi akar rumput kalibet dina advokasi, dukungan, miara jalma cacat anak saha… damel di konsorsium atanapi sinergi. Conto: OBiPHa na Parousia jsb

Upami anjeun kersa, kami tiasa ngirimkeun detail kontak ngeunaan Menteri Nyonya Delegasi anu ngurus jalma cacat sareng jalma sanés rawan

1.2- The DRC sareng konvensi internasional anu sanés (khususna Afrika)

1.2.1- Kumaha kaayaan di DRC dibandingkeun sareng konvénsi internasional sanés anu tiasa nguntungkeun jalma cacat, aya di Afrika (atanapi di tempat sanés)?
0
(Punten mairan)x

Jelas yén DRC, nagara urang, mangrupikeun anggota tina sub-kelompokUni régional, régional sareng Afrika. Maka, anjeunna taat kana perjanjian sareng Konvénsi anu aya hubunganana sareng CPGL, SADC jsb.
Advokasi pikeun
DRC meratifikasi Piagam Afrika ngeunaan Hak Asasi Manusa sareng Masarakat sareng na protokol opsional anu aya hubunganana sareng jalma-jalma cacad dina prosés.
Anjeun pasti bakal satuju sareng kami, kami ngarepkeun, masih aya seueur anu kedah dilakukeun duanana pikeun ngadukung pangakuan hak sareng di daérah-daérah sanés pikeun kapentingan jalma-jalma cacad kaasup jalma autis Afrika Sub-Sahara sareng khususna di DRC.

2- Daptar hukum sareng peraturan anu manpaat pikeun jalma autis

2.1- Naon hukum sareng peraturan nasional anu khusus tiasa nguntungkeun jalma anu ngagaduhan autisme di DRC?
0
(Punten mairan)x

Salain tina usaha ngiringan CRPD, tagihan organik anu dibahas dina dina parlemén urang didadarkeun di luhur, di tingkat lokal, propinsi Kinshasa, a kacurigaan ngeunaan draf édisi pikeun nyiapkeun kauntungan jalma cacat nyaéta ngagaduhan kana ceuli urang.
Upami teu kitu, sababaraha tindakan amal sporadis anu dilakukeun ku jalma anu saé bakal nyayogikeun sababaraha dukungan pikeun anu cacat: tuangeun, pakean; pangiriman korsi roda, tiwu bodas ...

Ogé, aksés ka gedong tetep janten masalah anu cucuk.
Salaku bagian tina ngawangun kapasitas urang dina ngamajukeun pendidikan inklusif, urang Kami mendakan undang-undang anu aya patalina sareng standar pangwangunan sakola anu ngamajukeun aksés tapi dokumen ieu henteu dipopulerkeun.

Kasimpulanana, anjeun ngartos étateu aya téks khusus pikeun kapentingan jalma autis di nagara urang.

3- Daptar masalah tina layanan publik

3.1- Naon masalahna, dina bagian jasa publik, mangaruhan jalma autis sareng kulawargana di DRC?
0
(Punten mairan)x

Catet yén cacad sacara umum tiasa nyandak tilu bentuk dina DRC: a "Kasalahan", "horor" atanapi "musibah".
Cacad sababna
kasang tukangna, kurungan sareng teu sabar.
Dina jalma cacat,
khususna jalma autis, urang henteu ningali dasarna lalaki tapi sub-lalaki.
Maka dehumanisasi, anu henteu ngahargaan bédana, serangan dina
otonomi sareng pangaluaran anu janten korban.
Teu aya mékanisme nagara pikeun ngatur autisme.
Ogé, a
aya kurangna spesialis / panyadia di daérah ieu.
Konsultasi
médis sareng pamariksaan anu sanggup mempermudah diagnosis anu mahal pisan pikeun mayoritas kulawarga anu hirup dina kamiskinan anu ekstrim.

4- Daptar masalah ti perusahaan

4.1- Naon masalah di pihak masarakat (kaasup kulawarga) anu mangaruhan jalma autis di DRC?
0
(Punten mairan)x

Di DR Kongo sareng Kinshasa khususna: gaduh murangkalih cacat sareng autis katempona hukuman ti Gusti, nasib buruk, [aya hubunganana sareng sihir], kutukan sareng isin ka kulawarga dugi ka tingkat sapertos kieu budak sakapeung kedah disumputkeun; masarakat yakin yén némpél ka jalma cacat ogé tiasa ngajantenkeun jalma éta sah ditumpurkeun
Jalma anu cacat, [kalebet] autis, dianggap
siga anu henteu sanggup, anu teu ngahasilkeun, tinggaleun anu teu ngagaduhan mata pencaharian daripada ku ngemis.
Mastikeun perawatan sareng perawatan médis budak sapertos kitu nyaéta cobaan pikeun kolot jeung sakabeh kulawarga. Seueur pasangan anu cerai sareng barudak ieu cicing sareng nini-nini atanapi baraya anu sanés.

5- Daptar jasa umum anu sayogi

5.1- Upami aya, jasa publik naon anu ditawarkeun khusus pikeun jalma autis sareng kulawargana di DRC?
0
(Punten mairan)x

Aya program kaséhatan méntal nasional anu dilampirkeun ka menteri kaséhatan umum tapi tanpa eusi saleresna ngeunaan autisme.

Ogé, aya sababaraha rumah sakit di rujukan Nagara boh di Kinshasa boh di propinsi tapi sering tanpa a kontinyu dina autisme.

5.2- Naon nami, kontak sareng tautan Internét pikeun badan nasional (atanapi menteri) anu ngurus jalma cacat?
1
(Punten mairan)x

Menteri Delegasi kami anu ngurus jalma cacat nyaéta:
ESAMBO DIATA Irène
Telepon: (+243) 998329716
Surélék: iesambo (à) yahoo.fr

Kamentrian anu didelegasikeun ieu napel sareng Departemen Sosial.

6- Daptar jasa swasta anu sayogi

6.1- Upami aya, jasa swasta naon khusus pikeun autisme anu sayogi dina DRC?
0
(Punten mairan)x

  • les Désa Bondeko,
  • The “Pusat Penilaian sareng Campur Barudak ku autis"(CEIEHMA),
  • Le Pusat Mimitian saé,
  • Le Pusat Kaséhatan Méntal Telema.

Seringna jasa aranjeunna ngan ukur aya di Kinshasa sareng panginten dina sababaraha
kota-kota utama di nagara éta dina pendapat urang anu hina.

7- Daptar asosiasi autisme

7.1- Naon pakaitna kulawarga autis aya di DRC?
1
(Punten mairan)x

Di Kinshasa, aya hiji Asosiasi Kolot Barudak cacat di Kongo, Sareng anu masihan murangkalih cacat mental.
Ogé, a usaha pikeun ngumpulan deui kolot budak autis dibarengan ku OBiPHa jaga-jaga.

8- Daptar asosiasi cacad kalebet autisme

8- Naon pakumpulan jalma cacat anu henteu khusus kana autisme tapi anu nungkulan autisme di DRC?
0
(Punten mairan)x

  • Parousia Ong
    Avenue de la 2ème République N ° 100, kabupatén Kutu, Kotamadya Kimbanseke / Kinshasa.
    Telepon: (243) 998335930; 823635000
    E-mail: parousia_ong (at) yahoo.fr; infoparousia (at) gmail.com
    Facebook: parousia.parousiaongd
  • Jaringan Komite Rehabilitasi Komunitas "RCRC" di Kinshasa.

9- Daptar kasus individu konkrit.

9.1- Naha anjeun tiasa masihan conto konkrit khusus pikeun jalma autis atanapi kulawarga autis di DRC?
0
(Punten mairan)x

Kami bakal ngusahakeun masihan rinci sareng ngalampirkeun poto sareng riwayat / perjalanan murangkalih autis sareng kulawargana saatos diidinan sateuacan ti anu bersangkutan.

10- Poin sanés

10.1- Sadaya mata pelajaran sanés anu henteu disayogikeun dina bagian saencanna, sareng teras-terasan aya hubunganana sareng ningkatkeun kaayaan umum jalma autis di DRC.
0
(Punten mairan)x

Kami yakin yén nagara berkembang, kalebet di Sahara kidul sareng paséa-konflik sapertos DRC, nyanghareupan sababaraha tantangan, aranjeunna kedah diperhatoskeun khusus tina donatur, mitra téknis sareng kauangan sareng komunitas internasional sadayana jalma cacat sacara umum, kaasup jalma autis di daérah géografis ieu, ningkatkeun kaayaan hirup sareng leres-leres janten warga nagara sareng mata pelajaran hukum.

Dilakukeun di Kasangulu, 14/08/2020
Pikeun asosiasi DRC.

Martin LUSAMBILA EDI YAZOLA
Sékretaris Jéndral Parousia Ong sareng aktivis HAM

Willmar LUTAKANA KABEMBA
Koordinator OBiPHa sareng pendidik autisme

Di handapeun unggal dokumén anjeun tiasa ilubiung dina diskusi sareng milih koméntar: ku cara ieu unggal dokumén sapertos "kelompok kerja mikro".

[Autistan.org | S005000 | [S005340] -CD Organisasi (atanapi pikeun) jalma anu ngagaduhan kabutuhan khusus (Républik Démokratik Kongo)]

5 2 sora
artikel Peunteun

Update panungtungan: 26 / 08 / 2020

23 / 08 / 2020 169 Site_Admin S005340-CD (DRC)
total 5 Undian:
0

Dupi anjeun punten wartoskeun ka kami kumaha urang tiasa ningkatkeun dokumen ieu atanapi naon anu anjeun henteu resep? Hatur nuhun!

+ = Verifikasi Manusa atanapi Spambot?

tatamu
3 koméntar
pangkolotna
newest Paling Undian
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar
S003330_Autistan_GS
AutiPoints: 19
1 month ago
5.2- Naon nami, kontak sareng tautan Internet badan nasional (atanapi menteri) anu ngurus jalma cacat ... " Maca deui "

Naha aya tautan internét?

0

S003330_Autistan_GS
AutiPoints: 19
1 month ago
7.1- Naon perkumpulan kulawarga autis aya di DRC? " Maca deui "

Naha aya asosiasi "autisme" sanés di DRC?

0

S003330_Autistan_GS
AutiPoints: 19
poé 4 ago
1.1.2- Dupi aya ulasan ngeunaan DRC ku Panitia CRPD? " Maca deui "

Klarifikasi ku Parousia: "Ngeunaan palaksanaan CRPD, DRC henteu acan ngahasilkeun laporan awal sahingga teu aya tinjauan périodik universal. "

0

Aranjeunna ngabantosan urang

Pencét logo pikeun terang kumaha
3
0
Kolaborasi kalayan gampang ku ngabagi pikiran anjeun dina diskusi ieu, hatur nuhun!x
()
x