gambar loader
Overlay Loka

S031011 Presentasi [Proyék ABLA | Konsep]

Buka Grup Pakasaban dina jandéla anyar

Katerangan singket

"Proyék ABLA" (A Life Life Better for the Autistic person) mangrupikeun hiji proyék kolaborasi internasional antara sadaya jalmi sareng badan éntitas, anu diusulkeun ku Organisasi Diplomatis Autistan dina raraga ningkatkeun kahirupan jalma autis ku cara ngirangan masalah sareng salah paham, anu ngandelkeun sistem Autisme, sareng:
- anu nempatkeun jalma anu autis dina puseur réfléksi sareng nyandak kaputusan,
- anu nganggo pakakas internét murah kanggo silih bantosan sareng pendidikan kulawarga.
- anu mamatahan ka pejabat pamaréntah.

Gagasan konci

Pendekatan internasional

Proyék sapertos kitu kedah internasional sabab ngan aya saeutik jalma di dunya anu leres-leres ngartos autisme sareng anu tiasa ngabagi penjelasan atanapi pangalamanana.
Éta panginten jalma autis, atanapi kadang kolot, atanapi (jarang pisan) spesialis profesional anu teu autis.
Diperyogikeun supaya aranjeunna tiasa kolaborasi.

Kalayan jalma autis di pusat

Komo nalika aranjeunna sesah ngaéksprésikeun dirina, jalma autis dina posisi anu pangsaéna pikeun leres-leres terang naon kasusah sareng kabutuhan khususna.

Salaku tambahan, aranjeunna ngagaduhan seueur hak sareng kabébasan sapertos batur dina mutuskeun kumaha hirup dina kahirupan aranjeunna.

Kanyataan yén proyék ieu dikandung ku Organisasi Diplomatis Autistan ngabantosan pikeun mastikeun yén sora sareng hak jalma autis kadéngé, dipikaharti sareng dihargaan sabisa-bisa.

Ieu henteu hartosna yén jalma autis sacara langsung ngarahkeun proyék ieu, anu mangrupikeun ko-konstruksi kalayan kersa anu paling saé sareng pangetahuan anu pangsaéna pikeun sadaya jalma anu hoyong sareng / atanapi tiasa ningkatkeun kaayaan jalma autis sacara umum.

Sistem gotong royong anu murah pikeun kulawarga

Alesan utama pikeun proyék ieu nyaéta yén dina seuseueurna nagara kolot-kolot jalma anu autis kaganggu sareng henteu tiasa mendakan spesialis atanapi bahkan sumber inpormasi anu dipercaya.
Sanajan aya sababaraha spesialis anu saé di hiji nagara, aranjeunna kalindih sareng kaseueuran kulawarga teu ngagaduhan artos anu cekap.

Sumawona, pendekatan, tingkah laku sareng tindakan anu leres pikeun ngabantosan jalma anu autis kedah dilaksanakeun unggal dinten ku lingkungan sosial alam na anu caket sareng alami: kulawarga.
Teu aya pendekatan atanapi metode anu tiasa dianggo leres sareng jalma anu autis upami henteu diterapkeun sacara permanen sareng konsistén anu maksimal.

Kusabab sadaya alesan ieu, perlu pisan méré prioritas kana palatihan kolot.

Ieu tiasa dilakukeun jarak jauh, ngalangkungan komunikasi ngalangkungan Internet sareng ngalangkungan situs sapertos Autistance.org.

Ieu sababna proyék ieu diwangun pikeun ngabantosan kulawarga pikeun ngaksés inpormasi anu leres, sareng ogé ngabantosan aranjeunna pikeun ngatur diri sacara lokal pikeun silih rojong dina kelompok alit.

Salaku conto, kolot anu bilingual anu ngartos bahasa klip pidéo latihan anu parantos kami pilih bakal tiasa ngabagi kanyaho ieu ka kolot sanés dina rapat lokal di bumi.
Nya kitu ogé pikeun kolot anu teu betah kana komputer atanapi interfaces anu rumit.

Atuh ku Internét, tiasa ogé ngayakeun rapat atanapi konsultasi jarak jauh, sareng kolot sanésna, sareng jalma autis, atanapi sareng spesialis autisme profesional (langkung disukai ku kami).
Nalika diskusi dilakukeun dina nyeratna waé, halangan basa henteu janten masalah deui sareng halaman wéb Autission.org, anu sacara otomatis narjamahkeun diskusi tulisan kana saratus basa.

Di sababaraha nagara, bakal pikaresepeun pikeun ngusulkeun ka pamaréntah pikeun nyubsidi mésér tablet atanapi telepon sareng aksés Internét anu diperyogikeun pikeun sepuh jalma anu autis nganggo alat anu urang hoyong sayogi gratis.

Piwuruk ka aparat umum

Nunjukkeun yén kaseueuran kasangsaraan jalma-jalma autis mangrupikeun kagagalan tina sistem sosial sareng administrasi pikeun nyandak akun autisme anu leres, sareng yén ngan ukur aparat pamaréntah anu ngagaduhan kakawasaan pikeun ngalereskeun anu diperyogikeun, penting pisan pikeun kéngingkeun kolaborasi aparat publik, anu atoh umumna paménta nasihat ngeunaan autisme.

Catetan: Organisasi Diplomatik Autistan mangrupikeun éntitas ekstra-nasional anu henteu tiasa miluan perjuangan nasional pikeun hak-hak. Sadaya proyék Autistan écés ngahargaan hak jalma autis, tapi hormat ieu sareng penjelasan sareng naséhat kami misah tina tuntutan atanapi klaim anu kedah dilakukeun di tingkat nasional ku asosiasi jalma autis sareng kolot jalma autis.
Hasilna, berkat henteuna aya tekanan, urang tiasa ngarep-ngarep lingkungan kerja anu langkung santai, sareng ngupingkeun anu langkung merhatoskeun sareng pikaresepeun anu penting pisan ku pihak berwenang publik nasional.

Dokumén sareng partisipasi

Upami anjeun pamilon,
- anjeun tiasa aksés sareng maca dokumén anu ngajelaskeun unggal jéntré ngeunaan proyék éta,
- anjeun tiasa nyumbang kana diskusi di handapeun unggal dokumén, nyaéta kumaha urang tiasa ningkatkeun téks-téks ieu sakedik demi sakedik ngawangun Proyek ABLA.

Upami anjeun sanés pamilon, dokumén munggaran proyék ieu kabuka pikeun diskusi sareng saran atanapi patarosan anjeun (di handap).

Ayeuna, proyék ieu ngandung dokumén ieu;
punten kersaeun mendakan sareng mairan aranjeunna: ieu kumaha urang bakal ngawangun proyek ieu, babarengan.
Hatur nuhun.

S031020 Prinsip 1

Prinsip, pedoman, aturan, pendekatan sareng metode pikeun ngabahas sareng nerapkeun dina proyék ieu

  1. Prinsip S031020 [Proyék ABLA | Prinsip]

[Autistan.org | S030000 | [S031000] Proyék ABLA (Kahirupan Anu Hadé Pikeun Otonisme)]

5 1 sora
artikel Peunteun

Update panungtungan: 26 / 08 / 2020

11 / 05 / 2020 248 Site_Admin Autistan.org, S030000 Proyék Global, Proyék S031000 ABLA, Konsép S031010
total 4 Undian:
0

Dupi anjeun punten wartoskeun ka kami kumaha urang tiasa ningkatkeun dokumen ieu atanapi naon anu anjeun henteu resep? Hatur nuhun!

+ = Verifikasi Manusa atanapi Spambot?

tatamu
0 koméntar
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar

Aranjeunna ngabantosan urang

Pencét logo pikeun terang kumaha
0
Kolaborasi kalayan gampang ku ngabagi pikiran anjeun dina diskusi ieu, hatur nuhun!x
()
x