gambar loader
Overlay Loka

Kacipta AutiWiki

Dugi ka 08/09/2020, sistem MediaWiki (dianggo ku Wikipedia) parantos dipasang dina https://AutiWiki.org.

AutiWiki nyaéta layanan anu ditawarkeun ku Autission.org (sareng dikokolakeun dina Grup Kerja AutiWiki) ngawangun "base knowledge" dina autisme pikeun rujukan gampang engké.

Sistem ieu tiasa ngabantosan khususna seueur, seueur sepuh di panjuru dunya anu bingung sareng nyanghareupan salah informasi ngeunaan autisme.

Supados proyék ieu ngamimitian leres, anjeun kedah milarian:

  • 1 / Jalma biasa kana sistem WikiMedia atanapi Wikipedia, gunaningkatkeun AutiWiki (contona halaman portal, kalayan tabel, kategori sareng ikon, sanés daptar anu panjang pisan anu ayeuna katingali) ;
  • 2 / Jalma anu badé ngalakukeun "moderasi" supados tulisan anu diusulkeun hormat teh Aturan AutiWiki ;
  • 3/ Sareng tangtosna, jalma anu hoyong nyerat tulisan, atanapi sahenteuna menerkeun sababaraha.

Peryogi diperhatoskeun yén Aturan AutiWiki kirang ketat tibatan anu di Wikipédia, kumargi aranjeunna henteu maksakeun kawajiban "kasohor".

"Upami hiji hal éta leres sareng kabuktosan, jelas aya hubunganana sareng autis, sareng upami tulisan na faktual, objektif sareng nétral, saterusna éta tiasa diterbitkeun dina AutiWiki.org."

Mangpaat pisan pikeun nyayogikeun koméntar, saran sareng usulan anjeun (kalebet perkawis Aturan AutiWiki ayeuna), dina diskusi di handapeun halaman.

Anjeun bakal nampi réspon kana koméntar anjeun ku email (kecuali anjeun nganonaktifkeun tombol "bel"), sareng - upami anjeun kersa - anjeun teras tiasa neraskeun paguneman langsung ku email, tanpa kedah uih deui ka halaman ieu.
(Réspon email anjeun bakal dilebetkeun di dieu dina paguneman.)

Hatur nuhun kana minat anjeun sareng ilubiung dina proyék ieu, anu ku seueur masalah kabodoan sareng prasangka ngeunaan autisme, sigana pisan mangpaat pikeun jalma autis di seluruh dunya sareng kulawargana.

Nalika pangaturan kasimpulan umum sareng halaman bakal langkung maju (upami spesialis Wikipedia ngabantosan sakedik kanggo éta), anjeun bakal tiasa ilubiung ku ngeuyeuban AutiWiki kalayan koréksi anjeun atanapi kreasi tulisan anjeun.
(Upami anjeun henteu resep pisan miluan, éta bakal aya gunana, sareng lumayan gampang, pikeun ngabagi halaman ieu ka jalma sanés (upami tiasa nganggo autisme) anu panginten dipikaresep. Ngan sakedap tombol, handap.)
(Kanggo ayeuna, éta ngan ukur dina basa Perancis. Bahasa anu sanés anu direncanakeun (sareng nagara-nagara anu saluyu) nyaéta: Portugis, Spanyol sareng Inggris.)

Catetan: fungsi "Patarosan na waleran"Rencanana nalika Grup Kerja ieu didamel langkung ti sataun katukang parantos aya ti saprak usum panas 2020, sareng éta fungsina leres.
Tong ragu sumping sareng naroskeun patarosan anjeun, atanapi nawiskeun waleran, ku ngaklik "Patarosan" dina ménu utama tinaBantahan.org.


Kelompok Kerja: [Dep-Serv | AutiWiki]

5 1 sora
artikel Peunteun
2+
avatar
Bagikeun ieu di dieu:
tatamu
5 koméntar
pangkolotna
newest Paling Undian
Umpan Balik Inline
Ningali sadaya koméntar
Anne Heaunime
Anne Heaunime
tatamu
poé 15 ago

Komentar tés dikintunkeun sacara anonim.

0

Aranjeunna ngabantosan urang

Pencét logo pikeun terang kumaha
5
0
Kolaborasi kalayan gampang ku ngabagi pikiran anjeun dina diskusi ieu, hatur nuhun!x
()
x